Univerz Invest

univerzinvest

Befektetői kapcsolatok fontossága

2023. március 05. - univerzinvest

Mi az IR? Mi az IR jelentősége? Napról napra ezekkel a kérdésekkel szembesülünk tőzsdére készülő, vagy már tőzsdén lévő vállalatoknál.

Az IR, azaz az Investor Relationship egy kapocs a vállalat és a befektetők között. A befektetői kapcsolattartás révén kapnak a cég befektetői pontos képet a vállalat működéséről, és a cég menedzsmentje a befektetők attitűdjéről. Az IR fogja megteremteni a vállalat számára, hogy megfelelő likviditás alakuljon ki cég részvényei tekintetében, és a a részvények ára valós képet mutassanak a kereskedés folyamán.

Egy 2022-ről szóló IR jelentés nagyon érdekes adatokat és megállapításokat tartalmaz a tőzsdei cégek IR tevékenységéről. 

Investor Relations | PharmChek

Az európai cégek felső vezetői évente 43 napot foglalkoznak a befektetői kapcsolatok menedzselésével. A kis kapitalizációjú cégeknél 40-41 nap, míg a nagy cégeknél akár 50 nap is lehet ez a szám. Ebből a CFO 24, míg a vezérigazgató 18 napon keresztül foglalkozik ezzel, ami azt jelenti, hogy a vezérigazgató majdnem az év egy teljes hónapját, míg a CFO több, mint egy hónapot tölt IR-rel. A jelentőségét tovább növeli ennek a számnak az a tény, hogy a CFO 8, míg a vezérigazgató 2 nappal többet foglalkozik átlagosan a befektetői kapcsolatmenedzsmenttel, mint egy évvel korábban.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://univerzinvest.blog.hu/api/trackback/id/tr2418064184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása